Ara
Vücudunda çakralar beliren kadın açık havada yoga yapıyor.
26 Ağustos 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Yeni Nesil Şifacılık Yöntemi: Enerji Dengeleme


Enerji Dengelemenin Faydaları Nelerdir?

Bu yazıda binlerce yıllık kadim geleneklerin ve bilimin birleştiği bir noktadan bahsedeceğiz. Cümleyi ilk okuduğunuzda kulağa biraz garip geldiğini biliyoruz ancak hem kadim geleneklerin hem de bilimin ortaklaştığı bir nokta var: Enerji!

Evrendeki her şey, çeşitli frekanslarda titreşen moleküllerden oluşur. Vücudumuzun içinde yer alan moleküller sürekli titreşir ve pozitif veya negatif, dengeli veya dengesiz, açık veya kapalı frekanslar yayarlar. Organlarımız enerjisel olarak yanlış hizalandığında ve düşük titreşimli frekanslar yaydığında, bu durum ağrı duymamıza ve çeşitli hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. İşte tam olarak bu sebeple enerji, hem kadim geleneklerin ve bilimin ortak noktası hem de dengelenmesi gereken bir güç.

Enerji dengeleme ise evrendeki her şeyin enerjiden oluştuğu ve enerjiyle birbirine bağlı olduğu fikrine dayanan tamamlayıcı şifa yöntemleri için genel bir terimdir.
Bu noktada aklınızda bazı soruların belirdiğinden eminiz. Enerji dengelemenin sizi nasıl iyileştirdiğini, kimlere hitap ettiğini ve hangi yöntemlerle çalıştığını sizin için açıklayacağız. 

Göle karşı yoga yapan kadın

1. Enerji Dengeleme Fiziksel ve Duygusal Travmaların İyileşmesine Yardımcı Olur

Enerji alanımız ve fiziksel bedenimiz iç içedir. Fiziksel, duygusal ve psikolojik olarak taşıdığımız tüm travmalar ya da mutlu eden deneyimler, enerji sistemlerimizin (çakraların) işlevselliğini etkiler. Yazımızın ilk kısmında, canlının sağlıklı yaşamını sürdürebilmesi için enerjinin dengede olması gerektiğinden bahsetmiştik. Buna benzer şekilde canlının, sağlığını koruyabilmesi için sahip olduğu enerjinin vücutta serbestçe akmasını sağlayan bir enerji alanına sahip olması gerekir.

Travmalar, toksinler, uzun süreli stres ve kas kasılmaları nedeniyle enerji bloke olduğunda; vücudumuzdaki enerji akışında sorunlar oluşur ve bu da zamanla zihinsel, duygusal sorunlara veya fiziksel hastalıklara sebep olur.
Enerji dengeleme ile kendi rahatsızlıklarınıza şifa bulduğunuzda ise enerji akışına izin verdiğiniz için fiziksel ve duygusal travmalarla baş etmeniz daha kolaydır ve iyileşme sürecinizi hızlandırmanız mümkündür.

2. Enerji Dengeleme ile Şifalanma Tüm Canlılar için Mümkündür

Evet, yanlış okumadınız ve size her canlının enerji dengeleme ile şifalanabileceğini söyledik. Enerji alanları sadece insanlar için değildir, evinizi paylaştığınız kediniz, köpeğiniz ve diğer canlıların da enerji alanları var. İster kendiniz için isterseniz de evcil hayvanlarınız için enerji dengeleme ile şifalanmayı deneyebilirsiniz.

Buna ek olarak, başka bir yanılgıyı da düzeltmemiz gerek. Enerji iyileşmesine açık ve alıcı olmak için manevi yönden güçlü olmanız gerektiğine dair yaygın rastlanan bir yanlış inanış vardır. Enerji şifası, ilgilenen ve onu almak isteyen herkes için hazırdır. Bir enerji şifa tedavisinden yararlanmak için spiritüel deneyimlere yatkın veya enerjilere karşı aşırı duyarlı olmanız gerekmez.

Her canlı gibi insanların da düzenli olarak dengelenmesi ve bakılması gereken Reiki tedavileri gibi bazı enerji temelli şifalanma çeşitleri, zaman ve mekânı aşar. Bu nedenle, enerji temelli şifa tedavisini almak ve ondan yararlanmak için şifacınızla aynı odada, şehirde veya hatta ülkede bulunmanız gerekmez.

kadın sırt üstü yatmış. Reiki şifacısı elleri ile enerji yolluyor.

3. Enerji Şifalanması Acısızdır ve Yan Etkisi Yoktur 

Enerji alanınızın fiziksel varlığınızla iç içe olduğunu söylemiştik ancak bu durum, dengelenme sırasında fiziksel anlamda zarar göreceğiniz ya da fiziksel olarak zorlanacağınız anlamına gelmez. Bir enerji şifalanması sırasında fiziksel acıdan söz etmek mümkün değildir.

Seansın büyük bir bölümünde hastalar rahat bir şekilde yatakta uzanırken, uygulayıcı müdahaleci olmayan bir şekilde auralarını değerlendirir ve vücuttaki enerji blokajlarını serbest bırakır.
Tıkanıklıklar serbest bırakılırken ve çakralar dengelenirken hastalar; yorgunluk, öfke, üzüntü, boşluk veya sersemlik gibi çeşitli duyguları veya fiziksel duyumları uyandırabilen bir yeniden dengeleme süreci yaşayacaklardır. Bu genellikle derinlere gömülü bir travma ya da bağlanma sonunda fiziksel, duygusal enerji bedenlerden serbest bırakıldığında ortaya çıkar. Zihninizin, bedeninizin ve ruhunuzun, enerjisel tedaviniz sırasında salıverilen travmayı kabul etmesine ve o alanı yeni, hafif, iyileştirici enerjilerle doldurmasına izin vermek çok önemlidir.

4. Enerji Dengeleme Diğer Şifalanma Yöntemleriyle Birlikte Kullanılabilir 

Çakraları iyileştirerek enerji dengeleme; depresyon, anksiyete, bağımlılık tedavisinde, keder ve kayıpta, çift danışmanlığında ve ruhsal uygulamalarını derinleştirmek isteyen bireyler için kullanılabilecek çok güçlü bir tekniktir ancak bazen yeterli değildir.

Reiki gibi enerji şifalandırması ve tıbbi tedavileri birleştirmek, iyileşmek ve sağlığınızı korumak adına daha iyi sonuçlar verecektir. Şifalanma söz konusu olduğunda Batı tıbbının ve enerji dengelemenin birbirini dışlayabileceğini söylemek pek mümkün değildir. Çeşitli şifa yöntemleri ve terapiler, vücudunuzu etkili bir şekilde desteklemek, dengelemek, onarmak, iyileştirmek için birlikte çalışabilir.

Sonuç olarak, enerji dengeleme ile şifalanma herkese hitap eden, fiziksel ve duygusal olarak iyileşmenizi sağlayan ve modern tıp ile iş birliğinde olan bir şifalanma tekniğidir.

Enerji akışınızı düzenlemek için yardıma ihtiyacınız mı var?

İşin uzmanı BanaSoor’la bir tık ötenizde.

Hemen uzmanımızın profilini inceleyin, görüşme talebinizi dakikalar içinde oluşturun.