Ara
sahilde yüzüne krem süren bir kadın gülümsüyor
19 Ağustos 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Yaz Mevsiminde Cilt Sağlığınızı Korumanıza Yardımcı Olacak 5 Öneri


Yaz Sıcaklarında Cilt Bakımına Önem Verin, Sağlığınızı Koruyun

Kış aylarının soğuk ve zaman zaman kasvetli havasını geride bırakıp sıcacık günlere girince herkesin içi enerjiyle doluyor. Sıcak havanın keyfini sahillerde, açık hava buluşmalarında çıkarmaya başlıyor, güneş altında bol bol vakit geçiriyoruz. Güneşten aldığımız D vitaminiyle de kendimizi daha canlı hissediyor, yaz enerjisiyle dolup taşıyoruz.

Ancak çoğu zaman, yaz sıcakları ve bu dönemde fazlasıyla maruz kaldığı güneş ışınları sebebiyle cildimizin ne kadar yıpranabileceği hiç aklımıza gelmiyor. Oysa, hem uzun vadede sağlık sorunlarıyla karşılaşmamıza yol açabilen hem de cildin erken yaşlanmasına neden olan zararlı güneş ışınlarından korunmak ve yaz mevsiminde cilt bakımına her zamankinden daha fazla özen göstermek çok önemlidir.

Yaz mevsiminin tadını doyasıya çıkarırken sağlığınızı ihmal etmeyin, bu önerilere mutlaka kulak verin. 

koyu tenli bir kadın koluna güneş kremi sıkıyor

1- Güneşten Koruyucu Krem Kullanın

Cildimizi, zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı korumaya almak, yaz mevsiminde dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan biri. Kışın bile kullanılması tavsiye edilen güneş koruyucu kremleri, özellikle sıcaklığın ve nemin artış gösterdiği yaz aylarında düzenli olarak kullanmaya özen gösterin. Yalnızca güneşlenirken değil, gündelik hayatınızda da dışarıda bulunduğunuz her an, özellikle yüz bölgenizi güneşten korumak için önlem alın. Bu, hem cildinizi yaşlandıracak ışınlardan korunmanızı sağlayacak hem de kimi cilt hastalıklarına yakalanma riskinizi azaltacaktır.


2- Nemlendirici Ürünler Kullanın

Havalar ısındıkça cildimiz çok daha fazla nemlendirilme ihtiyacı hisseder. Cildinizi nemlendirmek üzere, E vitamini içeren, su bazlı kremler kullanabilirsiniz. Bu sayede hem bakterilerden uzak kalacak hem de güneşe karşı önlem almış olacaksınız. Yaz aylarında kullanacağınız nemlendirici ürünlerin, aynı zamanda güneşten koruyucu özelliğe de sahip olmasına dikkat etmelisiniz.

3- Su Tüketiminizi Artırın

Cildinizi nemlendirmenin en etkili yollarından biri de bol su tüketmektir. Yaz aylarında, artan sıcaklık ve nem sebebiyle vücudumuz çok daha fazla su kaybeder. Bu kaybı telafi etmek için su tüketiminizi artırmalı, saatte bir düzenli olarak su tüketmelisiniz. Bu hem cildinizi korumanıza hem de kuruyan cildinizi nemlendirerek canlı bir görünüme kavuşturmanıza yardımcı olur. 

hasır şapka takmış bir kadın göz çevresine güneş kremi sürüyor


4- Göz Çevrenizi Koruyun

Güneş gözlüklerinizi yanınızdan ayırmayın! Özellikle, güneşin en tepede olduğu öğle saatlerinde güneş gözlüğü takmayı ihmal etmeyin. Bu, yalnızca gözlerimizin değil yüzümüzün en hassas bölgesi olan göz çevresinin de güneşin zararlı etkilerinden korunmasını sağlar. Güneş ışınlarına maruz kaldığı takdirde yıpranması ve zarar görmesi daha kolay olan bu bölgeyi korumak için, güneş gözlüğü ile birlikte yüksek koruma faktörlü güneş kremleri de kullanmalısınız.

5- Ağır Makyajdan Uzak Durmaya Çalışın

Yaz aylarında güneş ışınlarına en fazla maruz kalan bölge yüzümüzdür. Güneş ışınlarına maruz kalmasının yanı sıra, vücudumuzun su kaybetmesinden de etkilenerek kuruyan yüzümüze bakım uygulamak ilk önceliğimiz olmalıdır. Aksi taktirde, zaten güneş ışınlarından fazlasıyla etkilenen yüzümüz yıpranır ve hassaslaşır. Bu durumda, nemlendirici ve koruyucular dışında yüzümüze başka bir müdahalede bulunmak olumsuz etki yaratacaktır. Ağır bir makyaj yapmak da bu yıpratıcı müdahalelerden biridir. Yaz mevsiminde, cildimizin nefes almasına yardımcı olmalı, su bazlı ürünler kullanarak cilt sağlığımızı desteklemeliyiz. Yoğun makyaj kullanımı, yaz sıcaklarında yüzümüzde daha fazla yorgunluk yaratacak, nefes almaya çalışan cildimizi yıpratacaktır. Yaz aylarında makyaj yapmak yerine, nemlendiricilerle yüzünüzü canlandırmayı tercih edin.

aynada yüzünü inceleyen üzgün bir kadın


Cilt Sağlığına Dair Sorularınızın Cevabına BanaSoor Uzmanımızdan Ulaşın! 

Fizyoterapi, Rehabilitasyon ve Dermokozmetik konusunda danışmanlık veren uzmanımız Yiğit Gürsoy ile bire bir görüntülü görüşme yapabilir; aklınızdaki soruların cevabına ulaşabilirsiniz.
Cilt sağlığınızı korumak, yaşadığınız cilt sorunlarına çözüm bulmak için uzmanımızla görüşebilir, cilt uygulamaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Uzmanımızın profilini incelemek ve görüşme talebinizi oluşturmak için hemen tıklayın!