Ara
paraları üst üste dizen bir adam
24 Mart 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Yatırım Hedeflerinize Ulaşmanıza Yardımcı Olacak 7 Tavsiye


Yatırım Planlarınızı Sağlam Temeller Üzerine Kurun, Kârınızı Artırın

Birikiminizi doğru yatırımla değerlendirmek hedeflerinize ulaşmanızda önemli bir yol oynar. Bu konuda planlı ve hedefe yönelik hareket etmek sizi verimli bir sonuca götürür. Yatırım araçlarına ve süreçlerine hâkim olmak, bu alandaki bilgi ve donanımınızı artırmak sizi yanlış tercihlerden uzaklaştıracaktır. Kendinize en uygun hedefi belirlemekten farkındalığınızı artırmaya kadar pek çok noktada kendinizi geliştirmeniz birikiminizi en doğru şekilde değerlendirebilmeniz açısından faydalı olacaktır. Bu yazıda size bu konuda yardımcı olabilecek yaklaşımları gösterecek ve yatırımcılık konusunda öneriler sunmaya çalışacağız.


1. Yatırım Bilincinizi Artırın 

Yatırım dünyasına dair fikir edinmeniz, sizi doğru hedefe ulaştıracak yatırım kanallarını ve algoritmalarını keşfetmeniz doğru adımlar atmanıza yardımcı olacaktır. Öncelikle aceleci hareket etmemeli, kanal ve araçlar hakkında bilgi edinmeli ve size sağlayacağı olumlu olumsuz tüm dönüşleri hesaba katmalısınız. İlk adımı bu konudaki farkındalığınızı arttırarak atmak sizin için doğru bir başlangıç olacaktır.


2. Güvenilir Kaynaklardan Öğrenin 

Yatırım bilincinizi artırmak için yapmanız gereken en önemli şey ise finansal okuryazarlığınızı güçlendirmek. Finans konusunda kişisel yorum ve deneyimler aracılığıyla ortaya çıkan pek çok bilgiyle karşılaşıyoruz. Ancak bu konu genel geçer olmadığı için en güvenilir kaynaklara ulaşmanız ve buradaki bilgilerden faydalanarak kendinizi geliştirmeniz çok önemli. Başka bir kişinin yatırım tavsiyesi size uymazken bir başkasının tercih etmediği bir yatırım aracı sizi hedefinize götürebilir. Bu nedenle en başta güvenilir kaynaklardan yararlanın, uygulama öncesinde bu bilgileri değerlendirin. 

borsa piyasasını takip eden bir adam

3. Uzun Vadeli Düşünün 

Yatırımlarınız kısa vadeli bile olsa siz süreci uzun vadeli olacak şekilde değerlendirin. Tercih edeceğiniz araçların size uzun vadede neler getireceğini ya da sizden neler götürebileceğini analiz edin. Planlarınızı bu uzun vadeli değerlendirme doğrultusunda oluşturun.


4. Yatırım Hedefinizi Belirleyin 

Yatırım kararlarınızı alırken bir hedef belirleyerek bu hedefe odaklanmanız daha sağlıklı bir plan oluşturmanıza yardımcı olur. Bu yatırım aracı ile uzun vadede veya kısa vadede nasıl bir sonuç elde etmeyi planlıyorsunuz? Hedefinizi somutlaştırarak planlarınız için daha ölçülebilir ve sağlam bir zemin yaratın. Neden bu aracı kullanıyorsunuz ve hedefe ulaştığınızda ne kadar kâr elde etmiş olmayı umuyorsunuz? Bu sorunun cevabını uygulama kararınız öncesinde netleştirmiş olun.


5. Hedefinize Yönelik Kişisel Stratejinizi Geliştirin

Başkalarının yatırımlarından edindiğiniz gözlemler ve analizler sonucunda yola çıkmaktansa siz kendinize özel bir plan oluşturun. Hem birikiminize hem de kendi hedeflerinize uygun bir aracı seçerek, size özel bir strateji geliştirin. Karşılaşabileceğiniz engeller ya da sorunlar kişiden kişiye farklılık gösterecektir. Bu durumda başkalarının stratejilerini uygulamak yerine size özel bir strateji oluşturmanız yanlış tercihlerin önüne geçecektir.

online yatırım analizlerini inceleyen bir adam

6. Risk Kapasitenizi Belirleyin 

Yatırım yaparken alabileceğiniz risklerin farkında mısınız? Yine kişisel olarak farklılık gösteren süreçlerde sizin birikiminizi tehlikeye atacak durumlar da farklılık gösterecektir. Öncelikle risk kapasitenizi analiz edin. Risk kapasiteniz doğrultusunda risk toleransınızı da belirleyin. Kararınızı uygulama sürecinde karşılaşacağınız olumsuz sonuçlar karşısında nasıl bir önlem alacaksınız, en önemlisi de sizin risk sınırınız nedir?Bu soruları mutlaka göz önünde bulundurun.

7. Yatırım Uzmanına Danışın 

Her konuda işin uzmanına danışmak hedeflerinize daha güvenli adımlarla ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Bu alanda da danışmanlık veren uzmanlarla iletişime geçebilir, aklınıza takılan soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz. Araştırmalarınızı tecrübeli uzmanların koçluğuyla destekleyerek size en uygun yol haritasını oluşturabilirsiniz.

BanaSoor’da yatırım üzerine danışmanlık veren uzmanlarla bire bir online görüşmeler yaparak size özel tavsiyeler alabilirsiniz.