Ara
Ön plana çıkmış bir mikrofon, arka planda dinleyiciler.
21 Nisan 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Topluluk Önünde Konuşmanın Önemi


Nedenleriyle Bir Kitleye Hitap Etmenin Öne Çıkanları 

İletişim, kendi küçük çevremizden içinde bulunduğumuz topluma değin her kesimin olmazsa olmazı demek. İfade, duygu, istek aktarımı ile bağlantılar kurar, kararları etkiler ve karşıdakini motive ederiz. İletişim becerileri olmadan iş dünyasında ve yaşamda ilerleyebilmek neredeyse imkânsız diyebiliriz.

Günlük iletişimin dışında topluluk önünde konuşma ise iletişimin en önemli ve en korkulan biçimlerinden biridir. Glossofobi veya konuşma kaygısı, insanların tüm dünyada sahip olduğu en yaygın korkulardan. Fakat arka sıralara kaçmanın mümkün olmadığı iş dünyasında topluluk önünde konuşma hayati derecede önemli bir beceridir.

Bir kitleye karşı hitap etmenin; iş arkadaşları, patronlar, çalışanlar, müşteriler, alanının uzmanları vb. arasındaki basit, günlük etkileşimlerden kariyer çizginiz ve sektörünüzdeki başarı seviyenize kadar büyük etkisinin olacağı birçok alana rastlamak olası.

.İş kadını masa oturanlara sunum yapıyor.


● Kalabalığı Kazanmak İçin


İş hayatında sahip olunması gereken önemli bir beceri, ikna etme veya kalabalığı kazanma becerisidir. İş yerinin içinde veya dışında, ikna etme gücü sizi ileri taşıyabilir ve her şey bu topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmekle başlar. Topluluk önünde konuşmada ustalaşmak, güven artışı, bununla birlikte de dinleyici önünde etkileyici olmakla sonuçlanır. Elbette sunduğunuz konu hakkında bilgi sahibi olmak zorunludur ancak bunun ötesinde, bir müşteriye satış konuşması da dâhil olmak üzere herhangi bir türde ikna edici bir konuşma yaparken karşıt fikirlere de cevap vermeye hazırlıklı olmanız gerekir. Herhangi bir hedef kitleye bir şey lehinde veya aleyhinde bir fikir veya argüman ile hitap ederken topluluk önünde konuşma beceriniz, savınızı ikna edici bir şekilde iletmenizi sağlar.


● İnsanları Motive Etmek İçin


İyi bir konuşmacı; bir şeyler yapmaya, bir şeyi yapmayı bırakmaya, bir davranışı değiştirmeye veya hedeflere ulaşmaya motive etme gücüne sahip olur. Ancak bir fikri ileriye taşımak için meslektaşlarınızı, çalışanlarınızı, iş arkadaşlarınızı, müşterilerinizi heyecanlandırabilmeli ve canlandırabilmelisiniz. Konuşmacılar, hedeflerine ulaşmak için daha çok çalışmaları için dinleyicilerine ilham verebilen liderlerdir. Bir konuşmacı olarak rolünüz, dinleyicilerinizi etkilemek ve herkesin dışarı çıkmaya hazır olduğu bir ortam yaratmaktır. Topluluk önünde konuşma becerisi, dinleyicilerle ilişki kurmanıza ve onların güvenini kazanmanıza olanak tanır. Yetenekli bir konuşmacı olarak, sevimli ve inandırıcı olur, kalabalığa ilham verebilir ve hatta onları eğlendirebilirsiniz.

Çember oluşturarak oturan ekip ve ekibe bir şeyler anlatan adam.


● Kitleyi Bilgilendirmek İçin


Bilgilendirme yeteneği, topluluk önünde konuşmanın en önemli yönlerinden biridir. Okulda araştırma makaleleri ve PowerPoint sunumları sunmaktan patronunuza veya müşterinize fikir ve sunum aktarmaya kadar bilgilendirici konuşma tüm çalışma alanlarında başarılı bir kariyerin hayati bir bileşenidir. Bir konu hakkındaki bilginizi dinleyicilerle paylaşan iyi bir bilgilendirici konuşma, onların anlayışını geliştirir ve siz bitirdikten çok sonra bile sözlerinizi hatırlamalarını sağlar.

Pek çok alanda danışmanlık veren Banasoor uzmanlarımızla bire bir görüşmeler yaparak topluluk önünde konuşma hakkında aklınıza takılan sorularınızın cevaplarına ulaşabilirsiniz.