Ara
evde online görüşme yapan bir kadın
24 Mart 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Online Terapi Hakkında En Çok Sorulan Sorular


Online Terapiyle İlgili En Çok Merak Edilenler

Stresten anksiyeteye, davranış bozukluklarından depresyona kadar pek çok alanda yardıma ihtiyaç duyabiliyor, böylesi konularda bir uzmana danışmak istiyorsunuz. Günlük hayatınızı olumsuz etkileyen sorunlar için profesyonel yardım almak istiyorsunuz, ancak psikolojik terapi hakkında sahip olduğunuz bazı çekincelerden dolayı hizmet almaya yönelik adım atmaktan çekiniyorsunuz.

Konu bir de online psikoloji danışmanlığı olunca, doğal olarak aklınızı kurcalayan sorular artıyor. Kimimiz nereden başlayacağını bilemezken, kimimiz de bilgilerinin gizli kalıp kalmayacağını merak ediyor. Bu durumda, online psikolojik terapi hakkında en çok merak edilen soruların cevaplarını birlikte incelemenin faydalı olacağını düşünüyoruz.


1. Nereden Başlamalıyım? 


Psikolojik terapiye başvurmadan önce atacağınız ilk adım kendi farkındalığınızı oluşturmaktır. Öncelikle yaşamınızı etkileyen sorunların çözümü için artık bir uzmana başvurmanız gerektiğini kabullenmeli ve aslında çoğu insanın terapiden çekinme nedeni olan inkâr aşamasını geçmelisiniz.

Bir psikolog ile görüşerek danışmanlık hizmeti almaya karar verdiğinizde ise aklınızda beliren ilk soru “Şimdi nereden başlamalıyım?” olacaktır ve bunun için de güvenilir kaynaklardan yararlanarak doğru uzmana ulaşabilmeniz oldukça kolaydır.

Sorunlarınızın çözümüne yardımcı olacak uzmanı bulabileceğiniz online platformlar sayesinde artık, danışmanlık hizmeti veren uzmanlara ulaşmak çok daha kolay hale geldi. Siz de tecrübeli BanaSoor uzmanlarına danışarak ilk adımı atabilirsiniz.


2. Online Terapiden Verimli Sonuç Alabilir Miyim? 


Psikolojik terapiye ilişkin genel yaklaşım bu kadar çekimserken, online platformda bu hizmeti alma düşüncesi endişeleri daha da artırıyor. Yüz yüze, sıcak iletişim seçeneği kimileri için daha verimli sonuç alınabileceği izlenimi yaratıyor. Ancak, süreç aslında online psikolojik danışmanlığında da benzer şekilde işliyor. Değişen tek şey bulunduğunuz ortamın farklı olması. Bu kurulan iletişime olumsuz bir etkide bulunmuyor.

Bu noktada, bir terapi odasının sahip olduğu özel alanı kendinize ev ortamında da yaratabilmeniz çok önemli. Dikkatinizi dağıtacak dış etkenlerden kendinizi uzaklaştırdığınız durumda, online olarak gerçekleşen bire bir görüşmelerde de tıpkı aynı ortamdaymış gibi iletişim kurabildiğinizi göreceksiniz. Fiziksel olarak aynı yerde bulunduğunuz seans görüşmesindeki verimi, kendi rahat yaşam alanınızda da aynı düzeyde almanız mümkün. 

bilgisayar güvenliğini gösteren resim

3. Paylaştığım Bilgiler Gizli Kalacak mı? 


Tabii konumuz online platformda özel bir görüşme olunca, kafamızdaki soru işaretlerinden biri de gizlilik ve güvenlikle ilgili oluyor. “Paylaştığım bilgiler, özel konuşmalarım ya da görüntülerim gizli kalacak mı?” endişesi pek çok insanın online terapi hizmetine mesafeli durmasına yol açıyor. Oysa ruh sağlığı uzmanları, tıpkı fiziksel görüşmelerde olduğu gibi online görüşmelerde de etik kurallara ve yasalara uymakla yükümlüdür. Dolayısıyla görüştüğünüz kişi bir klinik psikolog ya da psikiyatri uzmanı olduğu müddetçe gizliliğiniz konusunda endişe etmenize gerek yoktur. Terapinin kuralları sanal ortamda da geçerlidir.

4. Terapiden Memnun Kalmazsam Ne Olacak? 


Her hizmet alanında olduğu gibi burada da aldığınız hizmetten memnun kalmayabilir ve bir sonraki aşama için kararlarınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Örneğin, nasıl bir restorana gittiğinizde memnun kalmadığınız hizmet nedeniyle bir daha o restorana uğramıyorsanız, online terapi tercihlerinizi de benzer biçimde düşünebilirsiniz.

Yüz yüze terapide olduğu gibi, online ortamda aldığınız bir hizmetten de memnun kalmadığınız takdirde ikinci bir seans ile devam etmeyebilir, başka uzman arayışlarına girebilirsiniz. İlk etapta güvendiğiniz ve geri bildirimlerini incelediğiniz bir uzmanla görüşmek, sonucun verimli olmasını doğrudan etkileyecektir.

Online terapi için ilk adımı güvenilir bir ortamda tecrübeli uzmanlarla atmak istiyorum diyorsanız, psikoloji alanında danışmanlık veren BanaSoor uzmanlarını inceleyebilir, ilgilendiğiniz konuda hizmet veren uzmanlarımızla görüntülü görüşmenizi kolayca planlayabilirsiniz.