Ara
kulaklıkla online eğitim izleyen bir kadın not alıyor
10 Mart 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Online Eğitim Platformlarının Avantajları


Yeni Nesil Eğitim Platformları Bize Nasıl Bir Avantaj Sunuyor?

2020 Mart ayından bu yana pek çok şey değişti hayatımızda. Birden fazla sektör pazar payını gözle görülür bir şekilde büyütürken bu büyümeler yepyeni bir dönemin kapılarını araladı. Eğitim sektörü de bu süreçte büyük bir dönüşüme giden sektörlerden biri oldu.


Sosyal mesafe kurallarının hayatımıza girmesiyle evde geçirdiğimiz vakit oldukça arttı. Bu da yüz yüze eğitim dinamiklerini değiştirerek eğitim süreçlerinin dijital ortama taşınmasına neden oldu.


Mobil cihazlarımızdan kolayca erişebildiğimiz eğitim uygulamalarının indirme sayılarında dünya çapında önemli bir artış sağlandı. Platformlar binlerce yeni üye kazandı. Bunun yanı sıra birçok eğitimci de bu online platformlarda değer üretmeye yöneldi ve eğitim sektörü dijital ortamda yeniden canlandı. Hem eğitimciler hem de eğitim almak isteyenler bu platformlardaki varlığını gözle görülür biçimde arttırdı.


Evde daha fazla vakit geçirmeye başladıkça kendi kişisel gelişimimiz için daha çok vakit ayırmaya başladık. Bu zamanımızın da çoğunu eğitimden yana kullandık. İster hobilerimizin gelişimine ister kariyerimize ve öğrencilik hayatımıza fayda sağlayacak eğitim platformlarından beslendik.


Pandemi sürecinde tüketici davranışındaki değişim dünya genelinde eğitim kategorisindeki uygulamaların indirilme sayısında neredeyse %100’e yakın bir oranda artış sağladı.

2020 yılında eğitim uygulamalarının yükselişini gösteren grafik

Peki online eğitim platformları hangi avantajlarıyla bize yepyeni bir deneyim sunuyor? Birlikte inceleyelim.

Her Bütçeye Uygun Eğitim Kaynaklarına Erişim

Uzun bir süredir dijital platformları, sosyal medya kanallarını bilgi edinme amacıyla da sıkça kullanıyoruz. Bilgi kaynağına ulaşmak dijitalleşmeyle birlikte artık oldukça kolay ve ekonomik. Pek çok online eğitim platformu her bütçeye uygun ekonomik eğitim kaynakları sunuyor. BanaSoor gibi online platformlardan satın aldığınız eğitim ve danışmanlık hizmeti ile bilgiye çok daha ekonomik şekilde ulaşabiliyor, zaman kısıtlaması olmadan dilediğiniz yerden dilediğiniz zaman eğitiminizi tamamlayabiliyorsunuz.


Zaman ve Mekândan Bağımsız Öğrenme

Yüz yüze eğitimde zaman ve mekân faktörleri eğitim sürecinde çok önemli bir rol oynuyor. Belki bir sınıf eğitimi alıyorsanız belli bir saat aralığında orada bulunmanız, eğitimin gerçekleşeceği yere bir şekilde ulaşmanız gerekiyor. İşte bu durumda online eğitimi öne çıkaran en önemli avantajlardan biri de zaman ve mekândan bağımsız olarak ulaşılabiliyor olması. Online eğitim setlerinize ister evinizde ister ofisinizde dilediğiniz yerden erişebiliyor, zamanınızı kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.


Kolay Erişim, Pratik Kullanım

İnternetin olduğu her yerde eğitime devam edebilirsiniz. Dilediğiniz yerden dilediğiniz online eğitim platformuna akıllı cihazlarından ulaşabilirsiniz. Saniyeler içinde ilgili aramanızı yaparak size fayda sağlayacağını düşündüğünüz eğitime ulaşabilir, birkaç dakika içinde hızlıca satın alarak ya da ücretsiz kaynaklardan yararlanarak kolayca aradığınız bilgi ve donanıma ulaşabilirsiniz. Bir akıllı cihaz, bir ağ bağlantısı bir de istek! Kendinizi her an geliştirmek için başka bir şeye ihtiyacınız yok. 


Sınırsız Konu ve Alan Çeşitliliği

Yüz yüze eğitimlerin hazırlık süreci; organizasyon maliyetleri, kişi kotası doldurma, eğitimi belli bir zamana sığdırma gibi pek çok faktöre bağlı olarak geliştiği için eğitim içeriklerinin her alana veya her uzmanlığa yönelik özel olarak düzenleme olasılığı daha düşük oluyor. Bu da aslında bize kısıtlı bir eğitim içeriği sunuyor. Ancak dijitalde bu hazırlık sürecine dair çoğu faktör ortadan kalktığı için pek çok alanla ilgili çeşitlendirilmiş on binlerce eğitim kaynağına ulaşabiliyoruz. Bu da bize dijitalde, yüz yüze eğitimde elde edemeyeceğimiz sınırsız konu ve alanda kendimizi geliştirebilme avantajı sunuyor.


Öğrenci Odaklı ve Kişiselleştirilmiş Eğitim

Özelleştirilmiş konular ve alanlar demişken bu avantajın sağladığı başka bir avantaj da var aslında. Dijital ortamda bire bir eğitim programları ile kullanıcılar eğitimcilerle bire bir görüntülü görüşmelerle kişiselleştirilmiş bir eğitim alma şansı yakalıyor. Dilediğiniz konuyla ilgili pek çok içeriğe online eğitim platformlarında ulaşabilir, özellikle kendi ilgi alanımıza ve uzmanlığımıza hitap eden spesifik bir alanda bilgi alabiliyoruz. Bire bir eğitimlerle eğitimci ile olan etkileşimimizi artırabiliyor, aklımızdaki sorulara dair spesifik cevaplara ulaşma şansı yakalıyoruz.


Kısa Sürede Hızlandırılmış Eğitim

Yeni bir işe başlayacağız ya da bir girişimcilik projemiz var ve belli bir alanda en kısa sürede kendimizi geliştirmeye ihtiyacımız var. Belki bir 10 yıl önce bir anda kapsamlı bir uzmanlık eğitimine hızlıca erişmemiz çok da kolay değildi ama şu an bu fırsat bir tık ötemizde. Online eğitim platformları sayesinde hızlıca, dilediğimiz eğitim içeriğine ulaşabiliyor ve sahip olabiliyoruz. Böylece zaman kaybetmeden dilediğimiz konuda dilediğimiz zaman kendimizi geliştirme şansı yakalıyoruz.


Güvenli Ortamda Eğitim

Şu an ihtiyacımız olan önemli şeylerden biri sağlıkla hayatımızın rutinine devam edebilmek, güvenli hissettiğimiz alanlardaki varlığımızı koruyabilmek. Okulların, kurs merkezlerinin ve eğitim alanlarının yüz yüze iletişimi durdurduğu bu dönemde eğitime, gelişmeye ve geliştirmeye devam edebileceğimiz büyük ve güvenli bir dünya sunuyor online eğitim platformları. Sınırsız eğitim şansı sunan bu platformlarda aynı zamanda güven içinde öğrenmeye de devam edebiliyoruz.

Bilgi ve Donanımını Başkalarıyla Paylaşma Fırsatı

Hep kullanıcı tarafından avantajlarına değinsek de bu platformlar eğitimci tarafında da büyük bir avantaja sahip aslında. Online eğitim platformları aracılığıyla bilgi ve donanımınızı eğitime ihtiyaç duyan kişilerle paylaşabilme şansı yakalıyor, bilgi ve birikiminizle dijital ortamda bir eğitimci olarak konumlanabiliyorsunuz. Bu hem pek çok kişi için ek bir kazanç aracı olarak değerlendiriliyor hem de uzmanlığını başkalarının eğitimine fayda sağlamak için kullanmaya yardımcı oluyor.

online eğitim alarak deftere not alan bir kadın

Pandemi sürecinde dijitalin belki de çok dile getirmediğimiz, gözden kaçırdığımız faydasıyla tanıştık. Aslında hep var olan bu teknolojiyi kendimizi geliştirmek adına daha fazla kullanmaya ve avantajlarından gerçek anlamda yararlanmaya başladık. 

Teknolojiyi lehimize kullandık ve eğitim süreçlerini dijitalin desteğiyle bu dönemde daha da güçlendirdik. Gelişime ara vermemek için elimizden geleni yaptık, yapıyoruz ve gelecekte de yapmaya devam edeceğiz.

BanaSoor da bu dönemde kullanıcıların ulaşmak istedikleri bilgiye, aklındaki soruların yanıtlarına hızlı ve doğru çözüm bulma amacıyla hayata geçen bir platform oldu. Aklınıza takılan ne varsa tecrübeli uzmanlarımızla kolayca görüşme planlayabilir, bilgi ve deneyimlerinden faydalanarak kendi yolunuzda attığınız adımları güçlendirebilirsiniz.

Hemen www.banasoor.com adresinden ya da mobil uygulamamız üzerinden uzmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.