Ara
bilgisayarda online görüşme yapan bir kadın
21 Nisan 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Online Danışmanlık Görüşmelerinizin Verimini Artıracak 5 Öneri


Online Danışmanlık Hizmetini Verimli Kullanmanın Yolları

Her geçen gün yepyeni dijital platformlarla tanışıyor, bu platformlarda birden fazla hizmete kolayca ulaşabiliyoruz. Zaman ve mekândan bağımsız olarak dilediğimiz yerden, aradığımız pek çok şeye erişebiliyoruz. En önemlisi de eskiden yalnızca fiziksel ortamda gerçekleşen danışmanlık hizmetlerinden artık online yararlanabiliyor olmamız. Online danışmanlık ile psikolojiden sağlığa, eğitimden finansa kadar pek çok alanda hizmet almak ve doğru bilgiye ulaşmak mümkün.

Fakat bu bir çoğumuz için yeni bir uygulama olduğundan, bir uzmanla uzaktan görüşmek zaman zaman “Gerçekten verimli sonuç alır mıyım?” sorusunu da beraberinde getiriyor. Yüz yüze iletişimin daha avantajlı olabileceğini düşünerek online danışmanlık hizmeti almak konusunda çekinceler yaşayabiliyoruz. İşte bu noktada teknolojinin gücünü kullanarak aldığımız hizmetten nasıl maksimum fayda sağlayacağımızı bilmemiz önem kazanıyor. Biz de bu yazımızda, online görüşmelerinizi daha verimli hale getirecek tavsiyelerle çekincelerinizi ortadan kaldırmayı hedefledik. Şimdi bu tavsiyeleri bir kenara not alma zamanı!


1. Güçlü bir internet bağlantısı kullanın.

Görüşeceğiniz uzmanla sizi birbirinize bağlayacak internet ağının stabil ve güçlü olması iletişim verimi açısından çok önemli. Fiziksel ortamda yakaladığınız kesintisiz iletişimin burada da sekteye uğramaması için görüşmeyi gerçekleştireceğiniz ortamdaki internet bağlantı hızı ve kalitesinin yüksek olması gerekiyor. Zayıf bağlantı ile yapacağınız görüşmeler hem konsantrasyonunuzu hem de karşılıklı olarak ilginizi kaybetmenize neden olabilir. Bu da faydalı bilgi akışını zayıflatabilir ya da ortadan kaldırabilir. 

sağlık uzmanıyla online görüşme yapan bir kadın


2. Kendinize özel bir görüşme ortamı yaratın. 

Yüz yüze aldığınız danışmanlık hizmetlerinde nasıl aynı oda içerisinde size özel bir atmosfere sahip oluyorsanız, online görüşmelerde de bu ortamı yaratmanız verimi artıracaktır. Gürültülü ve kalabalık ortamlarda dikkatiniz kolayca dağılabilir ve görüştüğünüz uzmanla olan iletişiminize yoğunlaşmakta güçlük çekebilirsiniz. Özellikle yapacağınız online danışmanlık görüşmesinde kişisel konular ağırlıktaysa, kendinizi rahat hissedeceğiniz bir ortamda olmanız oldukça önemli. Bu tarz bir görüşme yaparken kendi konfor alanınızda olmanız, karşınızdaki uzmanla etkileşiminizden en yüksek fayda ile çıkmanızı sağlayacaktır.

3. Uzmanınız hakkında bilgi edinin. 

Hizmet alacağınız kişileri araştırarak uzmanlık alanlarıyla ilgili bilgi edinmeniz, aklınızdaki sorulara doğru cevaplar bulmanıza yardımcı olur. Örneğin; psikoloji alanında bir uzman tavsiyesine ihtiyacınız olduğunda, görüşeceğiniz uzmanın hangi psikolojik branşta daha yetkin olduğunu bilmek, sorunlarınızı paylaşmak için en doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır. Unutmayın, gerçekten ihtiyacınız olan bilgilere ulaşmanızın ilk adımı doğru uzmanı bulmaktır. Sürecin başındaki bu aşamayı ne kadar iyi ele alırsanız, yararlandığınız online danışmanlık hizmetinin verimi de o kadar yüksek olacaktır.

kulaklık takan genç bir kız bilgisayar karşısında not alıyor


4. Danışmak istediğiniz konuyla ilgili ön bilgi verin.

Online danışmanlık hizmeti almaya karar verdiğiniz uzmanla görüşme öncesinde iletişime geçebiliyorsanız, kendisine hangi konu hakkında bilgi veya tavsiyeye ihtiyacınız olduğunu bildirin. Böylece, görüşeceğiniz uzmanın da sizinle ilgili bir ön bilgi edinmesini sağlayarak, iki tarafın da daha hazırlıklı olduğu bir görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Bu hem iletişim sürecini güçlendirecek hem de görüşmeyi gereksiz yere uzatacak verimsiz anları azaltmanızı sağlayacaktır.


5. Sorularınızı önceden belirleyin. 

Görüşme için uzmanınız kadar sizin de hazırlıklı olmanız gerektiğini unutmayın. Bu noktada, online görüşme yapacağınız danışmanınıza soracağınız soruları önceden belirlemeniz ve gerekirse not almanız faydalı olacaktır. Böylesi bir hazırlık daha önce aklınızda olan bir konuyu görüşme esnasında atlamanızın önüne geçer. Ayrıca görüştüğünüz uzmanı ihtiyaçlarınıza en uygun şekilde yönlendirebilmenizi de oldukça kolaylaştırır. Zamanı daha iyi yönetebildiğiniz bu yöntemle, görüşmeden alacağınız verim de artacaktır.

BanaSoor sizi doğru bilgiye ulaştıracak interaktif bir danışmanlık platformu sunar. Uzmanlarımız aracılığıyla aklınızdaki soruların cevabına hızla ulaşabilir, online ortamda verimli görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Astrolojiden psikolojiye, pek çok farklı alanda danışmanlık hizmeti veren uzmanlarımızın profillerini inceleyerek görüntülü görüşme talebinde bulunabilirsiniz. Tüm bu tavsiyeleri bir kenara not aldıysanız şimdi de uzman tavsiyesine ulaşmak için harekete geçebilirsiniz.