Ara
iki kişi birlikte bilgisayar ekranına bakıyor
04 Aralık 2020
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

İnterneti Maksimum Fayda ile Kullanmak İçin 7 İpucu


İnternetin Uçsuz Bucaksız Semalarında Faydalı Kullanım


İnternet on yıllardır birçok şeyi değiştirip hayatımızın hızlı bir vazgeçilmezi oldu. Geçmiş yıllara oranla yükselen hızlarla birlikte alışkanlıklarımız da değişti. Hatta artık küçük bir duraksamada dahi sorun hissiyle hız testi yapıyor, internet hızı ne durumda kontrol ediyoruz. ADSL hız testi yanında fiber için bile bu durum söz konusu.

 

Hızıyla bizi kolayca online kaynaklara, online eğitimlere, kişisel gelişim alanında birçok uzmana ve çözümlere eriştiren internet, gün geçtikçe büyüyen bir veri sandığı. Bu sandıkta dilediklerimizin yanında şans eseri karşılaşıp bizi sevindiren sürprizlere de ulaşabiliriz.

 

Tabii böylesine hızın ve verinin bulunduğu bir noktada güvenilir internet konusu devreye giriyor ve akla karayı ayırt etmek önem kazanıyor. Kişisel bir süzgeç uygulamanın yanı sıra virüs programı, güvenli internet kullanımı için zaruri olarak gerekiyor. Ücretli veya ücretsiz olarak sunulan antivirüs programları, yine internetin kendisi sayesinde oldukça kolay edinilebiliyor.

 

Bu şekilde sağlıklı bir düzlemde kullanacağımız internet deryasını nasıl daha faydalı hâle getirebiliriz birlikte göz atalım. Bu arada internet kullanırken internet hız testine hiç ihtiyaç duymamanız dileğiyle…

tablet üzerinde beliren dijital ikonlar


1. Organize Olmak Daha Kolay

Bulut teknolojisi sayesinde dosyalarınızı her an yanınızda bulundurun. Google Drive, DropBox, OneDrive ve daha birçok platformla hem ihtiyaç duyduğunuz şeyler organize ve ulaşılabilir olsun hem de bilgisayarınızın sabit diski ferahlasın. 

2. Olayların ve Haberlerin Tazesi Sizde Olsun

Sizinle ve işinizle alakalı olan güncel haberlere ulaşmak tabii en yoğun eylemler arasında. Bunu hem yerel hem küresel bir erişime çevirmek hem de sevdiğiniz kaynakların e-posta listelerine abone olmak daha keyifli bir tecrübe olacaktır.


3. Ulusal veya Uluslararası İyiliğe Uzanın

Gelişmelerden sadece haberdar olmakla kalmayın. Gidişata dâhil olun. Bir hastalık için fon desteği, doğal afetlerde sağlık eli, zor bölgelerde iyilik elçisi, bulunduğunuz bölgede yardım gönüllüsü olmak için her şey parmaklarınızın ucunda.


4. Yeni Bir Dil Yeni Bir Dünya

Belki çok meraklı olduğunuz bir ülkeye seyahat, belki de iş ve eğitim ilişkileri sebebiyle farklı bir dil radarınıza giriyor olabilir. Motivasyon kaynağınız ne olursa olsun, global olmaya giden yolda kendinize bir bilgi kaynağı bulursunuz.


5. İnternet Müthiş, Ağınız Geniş

Kariyerinizi geliştirebilecek veya sizi doğru yöne yönlendirebilecek kişilerle iletişime geçebilir, kendinize fırsatlar oluşturabilirsiniz. Birçok sosyal mecrada bunu gerçekleştirmek mümkün ama bu işin anavatanı LinkedIn. Burada mutlaka bir profil oluşturun, güncelleyin, becerilerinizi onaylayabilecek ve sizi doğru kişilerle buluşturabilecek kişileri aramaya başlayın.

online yoga yapan bir kadın


6. Herkes İçin Bir Hobi Mutlaka Vardır

Çoğu insanın stresini azaltan ve iyi vakit geçirmesini sağlayan bir hobisi vardır. Yapmaktan hoşlandığınız şeyi araştırmak için biraz zaman ayırın. Yoga yapmak, model arabalarla uğraşmak, nakış yapmak, mobilyaları tamir etmek, evde spor yapmak… Gönlünüzden geçen neyse geliştirmenize yardımcı olabilecek yüzlerce kaynak sizi bekliyor.


7. Söz Uçar Yazı Kalır

Duygunuzu, düşüncenizi, bilginizi kalıcı hâle getirmek için yazıya dökmek doğru bir hareket. Bunun için başlayacağınız blog yazma işi sadece yazma ve düzenleme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda size para da kazandırabilir.

 

Bütün bunların yanı sıra bu konuda aklınıza takılan diğer sorular için her zaman bir uzmana görüntülü olarak danışabilirsiniz.