Ara
bilgisayar, mikrofon, evde podcast kaydı için kurulmuş ekipmanlar
16 Şubat 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Girişimciler İçin 2021 Yeni Nesil Pazarlama Rehberi


Girişimcilere Fayda Sağlayacak Yeni Nesil Pazarlama Önerileri

2020 yılının getirdiği onca zorluk arasında hızlı bir ivmeyle yükselen, dijitalleşme kavramı oldu. Sosyal mesafe kurallarının hayatımıza girişiyle birlikte farklı bir hayat düzenine geçtik. Bu hepimizin günlük rutinini etkilediği kadar markaların ve girişimcilerin de tüm süreçlerini önemli ölçüde etkiledi.

Bu süreçte artan dijital platform kullanımı hem kişileri hem de markaları dijitalde var olmaya ve pazarlama süreçlerini dijital odaklı geliştirmeye yönlendirdi.

Girişimciler ise bu dijital dönüşüme en hızlı şekilde uyum sağlayanlar veya sağlamak zorunda olanların başında geliyor. Özellikle genç girişimciler geleneksel pazarlama yöntemlerini bir kenara bırakarak yeni nesil pazarlama trendlerine eğilim gösteriyorlar.

Girişimcilerin hedeflerine ulaşmak için 2021 yılında bu eğilimi daha da güçlendirmeleri ve kendilerini başarıya ulaştırabilecek adımları atmaları gerekiyor. Bahsini edeceğimiz öne çıkacak yeni nesil pazarlama trendlerini bir kenara not almak, onlar için 2021 yılının olmazsa olmazlar listesine katkıda bulunabilir.

1. Dijital/Online Etkinlikler 


Girişimciler sundukları hizmet ve ürünleriyle dijital bir çağın ortasında milyonlarca kullanıcıyla karşı karşıyalar. Ancak mevcut koşullar nedeniyle potansiyel müşteri veya hedef kitleleriyle bir araya gelmeleri 2021 yılında da oldukça zor olacak.

Bu dönemde hikâyelerini hedef kitlelerine ulaştırmak, potansiyel müşterilerle bir araya gelebilmek ve kendilerini en iyi şekilde tanıtmaya devam edebilmek için dijital platformların gücünü kullanabilir, dijital etkinliklerde buluşmalar organize edebilirler. İletişimi sıkı tutmak adına online etkinliklere gündemlerinde yer vermeleri mutlaka fayda sağlayacaktır.

2. Trend Mecralarda İçerik Üretimi 


Kullanıcıları yakalamanın en kolay ve en etkili yolu artık sadece sosyal medya paylaşımları yapmak değil. Buna ek olarak kendi vizyonunuza uygun farklı yaratıcı platformlarda yer almak ve buralara özel içerikler üretmek, girişimciler için 2021 yılının olmazsa olmaz adımlarından biri olacak. Örneğin; Spotify, YouTube gibi platformların yükselişini siz de bir girişimci olarak değerlendirebilir ya da Medium platformunda blog içerikleri üreterek kitlenize özgün bir iletişim yoluyla ulaşabilirsiniz. 2021’de farklı düşünen, özgün içerik üreten girişimciler kazanacak. ☺


3. İleri Teknoloji Kullanımı 


Yıl olmuş 2021 ve biz hâlâ elimizin altındaki teknolojinin farkında değil miyiz? Son yıllarda öne çıkan teknoloji trendlerine yönelik olarak siz de girişimcilik ruhunuzu farklı teknoloji uygulamalarıyla sıra dışı bir şekilde yansıtabilirsiniz. Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality - AR) teknolojisi gibi etkileyici teknoloji uygulamalarını ürün veya hizmetlerinize entegre edebilir, pazarlama araçlarınızı da bu şekilde güçlendirebilirsiniz. AR filtrelerinden, AR özelliğiyle sağlanan ürün denemelerine kadar faydalanabileceğiniz kocaman bir teknoloji dünyası sizi bekliyor.

4. Online Destek Hizmeti 


Malum müşterilerimizden uzak kaldık ama iletişimi her daim canlı tutabilmek bizim elimizde. Ürün veya hizmetlerinizle ilgili bilgiye ulaşmak isteyen onlarca kişiye online destek hizmeti sunmanız sizi her an ulaşılabilir yapacaktır. Bunu yalnızca bu döneme özel olarak değil artık canlı iletişim kanallarının yükselişe geçmesiyle birlikte her daim platformlarınıza entegre etmeniz gereken bir özellik olarak düşünebilirsiniz. Bu yıl da girişimcilerin mutlaka bir parçası olacak online destek hizmetini siz de geç kalmadan hayata geçirmek için çalışmalara başlayın.

5. Dijital Pazarlama Yatırımları 


Geleneksel pazarlama kendini neredeyse bıraktı bırakacaktı ki bir de üzerine pandemi etkisi eklenince tüm dünya dikkatini dijital pazarlama trendlerine çevirdi. Şimdi dijital platformlara yatırım yapma zamanı! Girişimcilerin 2021’de arttıracağı ön görülen dijital pazarlama yatırımlarında Instagram, Facebook ve YouTube mecralarının önce çıkacağı düşünülüyor. İletişim stratejilerinizi dijital temelli oluşturmaya ve yeni nesil pazarlama trendlerine adapte olmaya çalışarak girişim yolculuğunuza güç katın.

---

Yükselen trendlere bakıldığında 2021 girişimcilerin yılı olacak gibi görünüyor. ☺ Pazarlama ve iş dünyası dijital odaklı dönüşüme devam ediyor, yepyeni araçlarla ürün ve hizmet pazarlamasını her geçen gün daha etkili ve güçlü hâle getiriyor. Girişimciliğe dair aklınıza takılan soruların cevabına BanaSoor’da girişimcilik ve iş dünyası üzerine danışmanlık veren uzmanlarımızdan ulaşabilirsiniz. Yeni nesil girişimcilik yolculuğunuzda işin uzmanlarından tavsiyeler alabilirsiniz.