Ara
bir yatırımcı telefonundan bitcoin satış işlemi yapıyor
05 Mayıs 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

En Çok Tercih Edilen 5 Yatırım Aracı


Günümüzün En Kazançlı Yatırım Araçları

Geleceğimizi garanti altına almak ya da hayallerimizi gerçekleştirmek için biriktirdiğimiz parayı nerede değerlendireceğimizi düşünürken karşımıza birçok yatırım seçeneği çıkıyor. Bu çeşitli yatırım araçlarının gücü de, kesintisiz bir değişim halinde olan dünyanın dinamikleriyle sürekli artıp azalıyor. Bazıları daha riskli yatırım kanallarını tercih ederken bazıları hep daha güvenli sularda yüzmeye devam ediyor. Özellikle son yıllarda, gelişen teknolojinin kripto para gibi yeni yatırım araçlarını ortaya çıkarmasıyla birlikte insanlar birikimlerini riskli ama yüksek kazançlı olacağını düşündüğü kanallarda da daha çok değerlendirmeye başladı.

Peki bugün insanlar birikimlerini kazanca dönüştürmek için hangi yatırım yolunu seçiyor? İşte en çok tercih edilen 5 yatırım aracı…

1) Altın Yatırımı

Uzun vadeli yatırım aracı olan altın, güvenli yatırım kanallarını tercih edenlerin favorisi. Dünya ve ülke gündemine göre değişiklik gösteren, anlık dalgalanmalarla değişen fiyatıyla, küçük küçük de olsa uzun vadede size zarardan çok kâr sağlayacak bir yatırım aracı olarak değerlendirilebilir. Eğer “Ben altına yatırım yapar ve bu varlığımı bir anlamda unutur, senelerce dokunmam” diyenlerdenseniz altın sizin için en huzurlu ve güvenli yatırım seçeneklerinden biri olacaktır. Banka vb. kanallarla kolayca yapılabilen alım satım işlemleriyle en pratik yatırım yollarından biridir.

bilgisayardan borsayı takip eden bir uzman


2) Hisse Senedi Yatırımı

Hisse senetleri, bir şirketteki kısmi sahipliği temsil eden ve sizin o şirketin kazançlarının ve varlıklarının bir kısmında pay sahibi olmanıza olanak sağlayan bir öz sermaye yatırımıdır. Bir şirkete yönelik hisse senedi satın aldığınızda, bir anlamda o şirketin küçük bir bölümünü satın almış olursunuz. Yatırımcılar bu kanalla kâr elde etmek için piyasadaki satın alıma açık şirketlerin durumlarını inceleyerek, değerinin artacağını düşündükleri şirketlerden hisse satın alırlar. Altın gibi her zaman güvenli ve huzurlu bir yatırım aracı olmasa da çok tercih edilen ve kısa sürede kazanç elde edilebilen yatırım araçlarından biridir. Riski kadar getirisi de yüksektir. Yatırımcıların bu alanda birikimlerini değerlendirme kararı alırken dikkat etmesi gereken nokta, piyasayı iyi bilmek ve gerçekten pazardaki gücüne inandığı, geleceği olan işletmeleri keşfetmektir. Bu da iyi bir analiz ve gözlem yeteneği gerektirir.

3) Kripto Para Yatırımı

Gelelim son yılların en gözde yatırım araçlarından biri olan ve en önemlisi de yatırımcılara sanal dünyada sıra dışı bir deneyim sunan kripto paralara. Bitcoin kavramıyla hayatımıza giren ve zamanla Ethereum, Ripple gibi bambaşka formlarda karşımıza çıkan kripto paralar, günümüz yatırımcılarının favori araçlarından biri. Herhangi bir devlet veya şirkete bağlı olmadan, tamamen internet ortamında üretilen paralara yapılan yatırımlar, bütün yatırım araçları arasında belki de en yüksek riske sahip ancak getirileri de bir o kadar fazla. Altın yatırımıyla belki 5 yılda elde edilemeyecek kazancı bir haftada sağlama ihtimali doğal olarak geniş kitleleri bu yatırım aracına yöneltiyor. Kripto paralar, özellikle son iki yıldaki kazanç eğrisiyle yatırımcı sayısını artırmaya devam ediyor. Bu alana ilişkin alacağınız yatırım kararlarında ise önemli olan alım satım işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz platformun güvenilirliğidir.

bir kadın hesap makinesi ile döviz miktarını hesaplıyor


4) Vadeli Mevduat Yatırımı

İşte risksiz bir yatırım! Yine güvenli biri yatırımı tercih edenlerin favorilerinden biri olan vadeli mevduat aracı, ana paranız üzerinden uygulanan faiz oranıyla size düzenli bir kazanç sağlar. Bankalar aracılığıyla kolaylıkla işleme koyabileceğiniz birikiminizi uzun vadede önemli bir getiriye dönüştürebilir, riskten uzak bir şekilde geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz. Her yatırım aracında olduğu gibi burada da yatırım miktarı büyüdükçe kazancınız da bir o kadar artacaktır. Ayrıca bu yatırım aracında ne bir işletmenin piyasadaki durumu, ne de gündem sizi çok etkileyecektir, odaklanmanız gereken şey ana paranız ve faiz oranınızdır.


5) Döviz Yatırımı 

Altın, Bitcoin derken Euro’yu ve Dolar’ı da unutmamak gerekir. Son yıllarda hızla yükselen ivmesiyle yatırımcıların markajına giren ve vazgeçilmez yatırım araçlarından biri haline gelen döviz, ne Bitcoin kadar riskli ne de Altın kadar güvenli bir çizgide seyreder. Dünya gündemiyle birlikte çok kısa sürede ciddi dalgalanmalar yaşansa da, zarardan çok kâr getiren yapısıyla özellikle ülkemizde oldukça fazla kişi tarafından yüksek kazançlı bir yatırım aracı olarak değerlendirilmektedir.

Peki ya siz hangi aracı tercih etmelisiniz? Hemen BanaSoor uzmanlarına danışın!
Birikiminizi değerlendirmekle ilgili kararlarınızı alırken, finans ve yatırım alanında tecrübeli uzmanlarımızla bire bir görüşmeler yaparak yol gösterici tavsiyeler alabilirsiniz. Yatırım kanalları hakkında doğru bilgiye ulaşabilir, birikiminizi en verimli şekilde değerlendirmenin yolunu keşfedebilirsiniz.