Ara
doğum haritası analizi yapan bir astrolog
14 Nisan 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Doğum Haritası Analizi ile Neler Öğrenebilirsiniz?


Astrolojik Doğum Haritası Analizi Size Ne Anlatıyor?

Yıldızname olarak da bilinen doğum haritası, hem kişiliğimiz hem de geleceğimiz hakkında pek çok konuda bilgi edinmemizi sağlar. Güneş sistemindeki gezegenlerin doğduğumuz andaki konumlarını gösteren iki boyutlu bir diyagramdan oluşan bu harita, tüm astrolojik analizin merkezinde yer alır. Bu haritanın bir Astrolog tarafından bizim için çıkarılması ve yorumlanması ile bugünkü hayatımız ve geleceğimizle ilgili değerlendirmelere ulaşabiliriz. Peki doğum haritası hangi temellere dayanır ve bize geleceğimiz hakkında ne söyler? Astroloji alanının çok merak edilen bu uygulamasını daha yakından tanıyalım!

Doğum Haritası Nedir?

Doğum haritası, doğduğunuz anda gökyüzünün sahip olduğu anlık görüntüdür. Başka bir deyişle, ilk nefesinizi aldığınız anda evrenin enerjileri ile uyum sağladığınız zamandır. Çoğu insan sadece güneş burcu hakkında bilgiye sahiptir. Oysa yaşamımızda astrolojik açıdan tek belirleyici etmen güneş burcumuzun ne olduğu değildir. Burçlar ve evler arasında doğum anınızdaki gerçekleşen hareketlerle ortaya çıkan astral konumlanma, kişiliğiniz ve yaşamınız üzerinde farklı etkiler gösterir. Güçlü yönlerimizi, zayıf yönlerimizi ve yaşamdaki amacımızı daha iyi anlamak için bu konumlara bakmamız gerekir. Bu konumları ve anlamlarını öğrenmenin en iyi yolu, bir astrologdan doğum haritamızı çıkarmasını istemektir.

Hangi Konularda Bize Yol Gösterici Bilgiler Verir?

Gezegenler hakkında astrolojik bilgi edinmek, yıldızların kaderinize etkisini öğreneceğiniz yolculuğa başlamanız için kritik bir adımdır. Kısa yörüngeli gezegenler, zodyak (burçlar kuşağı) boyunca sık sık hareket eder ve bu hareketler; her bir bireye, doğum tarihi ve saatine göre farklı etkilerde bulunur. İç gezegenler olarak anılan; Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars’ın doğum anımızdaki konumları, kişiliğimiz ve günlük deneyimlerimizi doğrudan etkiler.

Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton ise asteroit kuşağının diğer tarafında yer alırlar. Bu nedenle onlara dış gezegenler denir. Dış gezegenler, nesiller tarafından paylaşılan deneyimler ve buna benzer daha büyük yaşam temaları üzerinde etki gösterir. Bütün bu gezegenlerin doğduğunuz andaki, size özel konumlarının analiz edildiği doğum haritası, kişiliğinizden finansal durumunuza kadar pek çok konuda bilgi verir. Bu bilgiler de on iki farklı astrolojik evde gerçekleşen konumlar üzerinden edinilir. 

burç analizini gösteren bir resim


Doğum Haritasındaki 12 Ev Neyi Temsil Ediyor?

Doğum haritası, evler olarak adlandırılan on iki bölüme ayrılmıştır. Her ev bir yaşam alanını temsil eder.

BİRİNCİ EV:

İlk eviniz, ilk kozmik izleniminiz anlamına gelir. İnsanların sizi nasıl algıladığını anlamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda fiziksel görünüşünüzü, bedeninizi ve genel mizacınız ile hayata yaklaşımınızı açıklamaya da yardımcı olabilir.


İKİNCİ EV:

İkinci Ev tamamen maddi varlıklar, para ve kişisel kaynaklarla ilgilidir. Kişisel kaynaklar, sadece kasanızdaki nakit para değil, güvende ve desteklenmiş hissetmenize yardımcı olan diğer yaşamsal becerileri de içerir.


ÜÇÜNCÜ EV:

Üçüncü Ev, farkına varmadığımız ince yollarla bile dünyayla nasıl iletişim kurduğumuzla ilgilidir.


DÖRDÜNCÜ EV:

Dördüncü Ev kökleri temsil eder. Bu evde gerçekleşen gezegen konumları, kendinizi rahat ve güvende hissettiren şeyler hakkında bilgi edinmenizi sağlar. Doğum haritanızın bu konumu, kendiniz için yaratacağınız gerçek ev ortamı hakkında da bilgiler içerir.

BEŞİNCİ EV: 

Bu ev; yaratıcılık, neşe, zevk ve çocuklarla ilgilidir. Çocukken sahip olduğunuz türden doğal yaratıcılığınızı ve özgürlük duygunuzu düşünün. Bu özellikler genellikle kendini beşinci evde gösterir.

ALTINCI EV:

Altıncı Ev, benzersiz özelliklerinizi kullanarak dünyaya hizmet etmenizle ilgilidir. Bu ev aynı zamanda sağlığı ve egzersizi de yönetir. Ayrıca bu evde gerçekleşen konumlar, dünyada fiziksel olarak nasıl göründüğünüzle de oldukça ilgilidir.

YEDİNCİ EV: 

Bu evde gerçekleşen konumların vereceği bilgiler, yakın ilişkilerinizdeki bağımlılıklarınızın veya alışkanlıklarınızın kaynağına yöneliktir.

online astroloji danışmanlığı alan bir kadın

SEKİNCİ EV: 

Sekizinci Ev; doğum, ölüm, cinsiyet, dönüşüm, gizemler ve birleşik enerjilerle ilgili gelişmelerin yönetildiği evdir.

DOKUZUCU EV: 

Dokuzuncu Ev, kişisel evriminizle ilgili her şeyi içerir. Sizi neyin şaşırtabileceğini, neyin sevindirebileceğini veya nelerin ilham verebileceğini anlamak için bu evdeki pozisyonlara bakabilirsiniz.

ONUNCU EV:

“Midheaven” olarak bilinen Onuncu Ev; size ideal amacınızı, kariyer yolunuzu ve kaderinizi söyleyen astrolojik bölgedir. Kariyeriniz hakkında netlik arıyorsanız bu eve dikkat edin.

ON BİRİNCİ EV:

On Birinci Ev, dostluğa dair özelliklerinizi yönetir. Ekipler, sosyal gruplar, topluluklar, sosyal ağlar gibi pek çok alandaki eğilimlerinizi bu ev aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

ON İKİNCİ EV:

On İkinci Ev, görünmeyen şeylerin gün ışığına çıktığı yerdir. Hayal gücünü, yaratıcılığı, sanatı, bilinçaltını, sırları ve yaşamın diğer gizemli yanlarını yönetir.



Doğum haritası analiziniz için BanaSoor uzmanlarıyla görüşebilirsiniz!

Siz de doğum haritası analizi sayesinde kendiniz ve yaşamınız hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorsanız, BanaSoor’da astroloji alanında danışmanlık veren uzmanlarımızla online görüşme yapabilirsiniz. Yıldızlarla birlikte büyüleyici bir keşfe çıkmak için hemen görüntülü görüşmenizi planlayın.