Ara
online nefes egzersizi yapan bir kadın
31 Mart 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Doğru Nefesle Sağlıklı Yaşam: Nefes Egzersizlerinin 5 Faydası


Nefes Egzersizleriyle Doğru Nefes Almanın Yollarını Keşfedin

Hayat standartlarımızı yükseltmenin en etkili yolu sağlığımızı iyileştirmekten ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmaktan geçiyor. Özellikle bulunduğumuz dönemde sağlığımıza dikkat etmek, hem zihnimizi hem de bedenimizi güçlendirmek bizler için büyük önem arz ediyor. Beslenme ve spor gibi alışkanlıkların yanı sıra nefes egzersizleri de sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor. Doğru nefes tekniklerini öğrenerek ve uygulayarak beden ve zihin sağlığımıza fayda sağlayabiliriz. Peki bu hayat kurtaran egzersizler bize nasıl faydalar sağlıyor, sağlığımızı ne yönde etkiliyor? Bu yazımızda nefes egzersizlerinin öne çıkan 5 faydasından bahsedeceğiz.

1. Kalp ritminizi düzenler, kan akışınızı dengeler

Doğru nefes egzersizleriyle zihin ve beden sağlığınızı iyileştirmeniz mümkün. Nefes egzersizleri, kalp ritminizi ve kan akışınızı düzenlerken aynı zamanda daha güçlü bir bedene sahip olmanıza yardımcı oluyor. Tansiyon ve kalp ritmine dair sorunlarınıza iyi gelen nefes egzersizleri bu gibi sağlık sıkıntılarınıza uzun vadede yardımcı olacak teknikler sunuyor.


2. Stresinizi ve endişenizi azaltır

Nefes egzersizleri bedeninizi etkilediği kadar zihin sağlığınızı da büyük ölçüde etkiliyor. Teknikler doğru uygulandığında anksiyete, kaygı ve öfke kontrolü gibi rahatsızlıklarınıza iyi geliyor. Bunun yanı sıra stresli ve yoğun dönemlerde uygulanan bu teknikler kısa vadede çözüm de sunarak kişinin rahatlamasına ve stresini azaltmasına yardımcı oluyor. Çok gerildiğimizde “Şimdi derin bir nefes al ve sakin ol.” sözlerinin nedeni de aslında nefesin iyileştirici gücüne dayanıyor. Nefes egzersizlerini öğrenerek siz de hayatınızın her döneminde uygulayabilir, stres yönetiminize fayda sağlarken ruh hâlinizdeki dalgalanmaları da kontrol altına alabilirsiniz.  

3. Enerjinizi yükseltir

Şöyle bir derin nefes alın, kendinizi çok iyi hissedeceksiniz. Egzersizlerin iyileştirici güçlerinden biri de enerjimizi yükseltmesi dolayısıyla kendimizi iyi hissetmemize yardımcı olması. Yoga ve meditasyon uygulamalarının temelinde de doğru nefes alışkanlığı yer alır. Bu gibi uygulamalar da özellikle doğru nefes teknikleriyle enerjiyi yükseltmeye yardımcı olur. Beden ve zihninizi güçlendiren nefes egzersizleri stresinizi azaltırken enerjinizi de yükseltir. Unutmayın ki güçlü enerji yine bir o kadar güçlü beden ve zihinle mümkündür.  

meditasyon yapan bir iş kadını

4. Sindiriminizi düzenler

Vücudumuzda herhangi bir düzensizlik pek çok şeyi olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sindirim problemleri de bunların başında geliyor. Düzensiz bir sindirim mide problemlerinden kilo problemlerine kadar pek çok sıkıntıya yol açıyor ve bu aynı zamanda bizi psikolojik olarak da etkiliyor. Doğru nefes alma tekniklerini uygulayarak sindirim düzensizliğinize de çare bulabilir, akabinde gelişen sorunlarınızdan kurtulabilirsiniz. Düzenli nefes egzersizleriyle oksijen alımınızı doğru şekilde gerçekleştirerek organlarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olabilir, sindiriminizi de düzenleme yolunda etkili bir adım atabilirsiniz.


5. Uyku düzeninizi olumlu etkiler

Herkesin zaman zaman, bazılarımızın ise uzun süre boyunca karşı karşıya kaldığı uyku problemlerinin nasıl giderilebileceğini biliyor musunuz? Hiç uyumayarak veya çok fazla uyuyarak kendinizi daima yorgun ve hâlsiz hissediyorsanız belki de çözüm doğru nefestedir. Düzenli olarak yapabileceğiniz nefes egzersizleriyle uyku düzeninize kavuşabilir, güne enerjik başlayabilirsiniz.

Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren bizi hayata bağlayan nefesimizi en doğru şekilde kullanmak, kendi sağlığımızı iyileştirmek adına doğru nefes alma tekniklerini hayatımızın bir parçası hâline getirmek çok önemli. Günlük rutininize kolayca dahil edebileceğiniz egzersizlerle daha sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atın. Bedensel ve zihinsel sağlığınızı her geçen gün güçlendirmek için bir an önce nefes egzersizlerini keşfedin.

Nefes eğitimi alanında danışmanlık veren uzmanımızla görüşerek daha sağlıklı bir yaşam için size fayda sağlayacak nefes egzersizleriyle tanışabilirsiniz. Uzmanımızla görüntülü görüşme yaparak merak ettiğiniz soruların cevabına BanaSoor üzerinden kolayca ulaşabilir, kişisel gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz.