Ara
bilgisayar yanında duran renk kodları
19 Ocak 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Dijital Platformlarda Görselin Önemi


Dijital Pazarlamada Doğru Görsel Ne Fayda Sağlar?

Fotoğrafçılık uzun yıllardır hayatımızda, neyse ki artık fotoğraf çekmek eskisi gibi meşakkatli ve zaman alıcı bir aktivite değil. Profesyonel kullanımının yanında kolaylaşan kullanımıyla günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Bu da elbette akıllı telefonlar sayesinde oldu.


Dijital pazarlama, sosyal medya kullanımı gibi kavramlarsa fotoğrafçılığa göre çok genç sayılırlar. İlk adımlarını neredeyse herkesin hatırlayabildiği bu kavramlar, artık vazgeçilmez durumda. Ama onların da kendi içinde vazgeçilmezleri var. Mesela doğru fotoğraf kullanımı gibi.

Bu genç ve tecrübeli kavramlar, artık birbirilerini beslemeden edemez durumda.



Dijital Pazarlamada Görsel 

Yaklaşık 30 yıl önce dijital pazarlamanın doğuşu, çevrimiçi ortamın her zamankinden daha fazla etki sağladığını gösterdi. Bugün sosyal medya platformları marka profilini yükseltmenin giderek daha etkili bir yolu hâline geldi. Böylelikle görsellerin önemi ve dijital pazarlamayla nasıl el ele gittiği ortaya çıkmış oldu.


fotoğraf çekimi yapan bir çalışma ekibi

Stüdyo ortamında fotoğrafçı, modelle moda fotoğrafı çekiyor.


İşte fotoğraf burada başrolde. 

Kesin ve net bir görüntü, sattığınız ürünün veya hizmetin hızla karşılık bulmasını sağlayacaktır.


İnsanlar, bir sayfaya girince metin bombardımanına tutulmak istemezler, kullanıcıyla etkileşim kurmak için yalnızca 3 saniyelik bir zaman söz konusudur. Dikkatleri çekmek istiyorsak bu 3 saniyede yumruk etkisi oluşturmak şart. Onlara tam olarak ilgilendikleri ürünü ve günlük yaşamda nasıl kullanılabileceğini göstermek gerekir. Tüketicinin dikkatini çektiğimizde ise konuyla ilgili daha fazla ayrıntı ulaştırılabilir.


Dijital Pazarlamada Görselin Etkileri

- Alakalı görselleri olan makaleler, görsel içermeyen makalelere göre ortalama %94 daha fazla toplam görüntüleme oranına sahip.

- Fotoğrafların yer aldığı bir basın bülteni, yalnızca metin içeren bir basın bülteninden yaklaşık %15 daha fazla çevrimiçi görüntülenmeye sahip.

- Çevrimiçi aramayı kullanan tüketicilerin %60'ının aramada görseli bulunan bir işletmeyle iletişime geçme olasılığı daha yüksek.

- E-ticaret sitesinden alışveriş yapanların yaklaşık %70'i için satın alma kararında ürün görselinin kalitesi çok önemli.


telefonundan ürün çekimi yapan bir kadın

Kadın el yapımı ürününün fotoğrafını çekiyor.


Sosyal Medyada Doğru Görsel Kullanımı

Dijital platformlarda tutarlı görüntülerle kimlik oluşturursunuz, her biri için farklı yollara sapmak risklidir. İnsanlar Facebook'ta olduğu gibi Instagram’da da benzer türde görseller, renkler ve desenler görünce bunları markanızla ilişkilendireceklerdir.

Elbette, ürün ve hizmetlerinizin birden çok platformda benzer şekilde listelenmesini istersiniz. Aynı şekilde görsel bir marka kimliğini tutarlı kılmak, insanların Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarınızın tümünün ilişkili olduğunu anlamasına yardımcı olacaktır.

Sosyal medyada doğru ve kaliteli görseller kullanmak; dikkat çekmenize, sadakat oluşturmanıza, hayati bilgileri iletmenize ve etkileşimi arttırmanıza olanak tanır. Öne çıkmak istiyorsanız ürününüzün iyi olduğunu anlattığınız kadar dikkatli bir şekilde görsel bir marka kimliği geliştirmeniz gerekir. Tutarlı kaldığınızda ve pazarlama mesajınızla başarılı görselleri bağladığınızda, markanız daha fazla kalıcı güce sahip olacaktır.


Profesyonel Fotoğraf Çekimi 

Markanızın gücünü artırmak için başvuracağınız yollardan biri sosyal medya görsellerinizi profesyonel fotoğraf çekimleriyle beslemektir. Örneğin bir ürün pazarlaması yapıyorsanız bu ürünün akıllı telefonlarla fotoğraflanmasındansa profesyonel bir çekimle sunulması, her zaman içeriğinizin değerini artıracaktır. Ayrıca yüksek görsel kalitesi, ürününüzün değerinin de olduğundan düşük görünmesini engelleyecektir. Bununla birlikte düşük kalitedeki görsellerle kullanıcının kalitesinden emin olamadığı, yakından inceleyemediği bir ürüne karşı satın alma davranışı yaratmak daha zor olacaktır. Dolayısıyla sosyal medya fotoğrafçılığını profesyonel fotoğrafçılık ile beslemek yalnızca dijital vitrinizin güzel görünmesine değil satın alma süreçlerine de fayda sağlayacaktır. 


Kurumsal ve Kişisel Markalar 

İşin e-ticaret tarafı böyleyken, kurum ve kişiler için de durum benzer şekilde ilerliyor. Örneğin alanında yükselmeye başlayan ve yatırım almaya hazırlanan bir start-up’sınız ancak binlerce kullanıcıyla buluşturduğunuz o müthiş araç ve teknolojileri yeterli kalitede görsellerle sunamıyorsunuz. Ya da savunma alanında pek çok başarıya imza atan bir firmasınız ve ihraç ettiğiniz o dev araçları minik telefonlar aracılığıyla fotoğraflayarak göstermeye çalışıyorsunuz. Her iki durumda da başarınız dünyalar kadarken sergilediğiniz görsellik ufacık bir etki yaratıyor. Belki de bu başarıyı besleyecek bir görsel paylaşım akışı yaratma şansınız varken bu başarının paylaşım oranını azaltıyorsunuz. 


Kişisel markalama süreçlerinde de sosyal medya fotoğrafçılığı oldukça önem kazanmış durumda. Aslında kişiler de artık bir marka veya kurum bilincinde hareket etme alışkanlığı kazanarak görsel dünyasını canlı ve kaliteli tutarak birkaç adım öne geçebiliyor. Aynı sektörde bulunduğu kişilerden, kaliteli görsel içerikleriyle kendini ayrıştırabiliyor. Bu da tabii ki kullanıcıların zihninde yarattığı imajı hem olumlu etkiliyor hem de kalıcı hale getiriyor. Şu an sosyal medyada bunun pek çok örneğini görebileceğimiz Influencer içeriklerinde de kalitesiz bir görsele rastlamanız pek mümkün değildir. Yarattığı değeri sosyal medyada pazarlayan kişiler de moda fotoğrafçılığından ürün fotoğrafçılığına kadar çeşitli profesyonel çekim uygulamalarıyla sosyal medya iletişimini güçlendirmek için büyük çaba sarf ediyor. 


Tüm bunları ve tabii ki elimizin altındaki bu kocaman dijital dünyadaki örnekleri göz önünde bulundurduğumuzda fotoğraf kavramının dijitalin her köşesinde artık eskisinden çok daha ciddi bir yere konumlandığını söyleyebiliyoruz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da hızlıca ulaşabileceğiniz pek çok kaynak ve eğitim mevcut. 


BanaSoor da size bu kaynaklardan pratik, hızlı ve etkileşimli yeni nesil bir danışmanlık platformu sunuyor. Temel fotoğrafçılık eğitiminden dijital fotoğrafçılığa kadar kendinizi geliştirmek istediğiniz her konuyla ilgili BanaSoor uzmanlarımızla kolayca iletişime geçebilir, birebir görüşmelerle profesyonel bir dijital görünümüne dair tavsiyeler alabilirsiniz.