Ara
çift terapisine giden bir kadın ve erkek koltukta oturuyor, birbirlerine bakarak hararetli bir şekilde konuşuyorlar. Psikoloğun elinde ise hasta formu var
01 Temmuz 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

Cinsel Terapi Aracılığıyla Çözümleyebileceğiniz 5 Sorun


Cinsel Terapi Hangi Sorunları Çözmenize Yardımcı Olur?

İlişki dinamiklerinin şekillenmesinde cinsellik önemli bir rol oynamaktadır. Çiftler arası uyum ve iletişimi güçlendiren faktörlerden biri de sağlıklı bir cinsel hayata sahip olmaktır. Doğal olarak bu konuda yaşanan sıkıntılar, hem ilişkileri hem de bireylerin psikolojisini olumsuz etkiler. İşte bu sıkıntıları gidermek için cinsel terapiye başvurabilir, bu konudaki sorunlarınıza kolayca çözüm bulabilirsiniz.
Peki cinsel terapi ile çözümleyebileceğiniz sorunlar nelerdir? Birlikte inceleyelim.

1- Cinsel İsteksizlik 

Cinsel isteksizlik, dönem dönem herkesin karşılaştığı bir durum olarak bilinmektedir. Kişilerin cinsellikle ilgili bakış açısı psikolojik, kültürel ve sosyal etkenlerle şekillenmekte ve yaşanılan sıkıntılar bu faktörlerden kaynaklanabilmektedir. Dolayısıyla, içinde bulunulan cinsel isteksizlik durumunun da çözümü, bu sorunun altında yatan etkenlerin doğru analizine bağlıdır. Sizi etkileyen gerek psikolojik gerekse kültürel ve sosyal faktörlerin anlaşılması ve sorunlarınızın çözülmesi için cinsel terapiye başvurmak en etkili yöntem olacaktır. 

üzgün bir çift terapistini dinliyor


2- Cinsel İşlev Bozuklukları 

Cinsel terapilere sıkça konu olan sorunlardan biri cinsel işlev bozukluklarıdır. Kadınlarda görülen cinsel işlev bozuklukları orgazm olamama, vajinismus gibi durumlardan oluşurken, erkeklerde bu bozukluklar ereksiyon ve boşalma problemleri şeklindedir. Hastalıklar ve madde bağımlılığı, aşırı alkol kullanımı ya da kimi ilaçlardan kaynaklanan yan etkiler bir tarafa bırakılacak olursa, çoğu zaman bu sorunların temelinde psikolojik ve duygusal faktörler bulunur.

Duygusal olarak eksik hissetmek, stres, kafa karışıklığı, dikkat dağınıklığı, ilişki sorunları, depresyon gibi sebepler; cinsel işlevlerde bozukluğa sebep olabilir. Bu noktada, cinsel terapi konusunda uzmanlaşmış bir psikolog ile görüşerek sorunlarınızın çözümüne ulaşabilirsiniz. Aklınızdaki soruları çözüme kavuşturarak, daha sağlıklı bir cinsel hayata sahip olma yolunda önemli bir adım atabilirsiniz.

3- Cinsel Bilgi Yetersizliği 

Cinsellik hakkında yeterli bilgiye sahip olmamak, kişilerde hem kaygıya hem de bilgisizlikten kaynaklanan başkaca sorunlara sebep olabiliyor. Örneğin, çoğu zaman, evlenmeden önce yaşanan kaygılar cinsel problemlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Cinsel birliktelikten korkma, yaşanabilecek fiziksel acıyla ilgili aşırı endişe duyma gibi durumlar, kişilerde cinsel isteksizlik yaratabiliyor. Cinsellikten kaçınma hali de hem ilişki sorunlarına hem de psikolojik sıkıntılara neden oluyor.

Öte yandan, bu konuda yeterli bilgiye sahip olunmadığında, karşılaşılan işlev bozuklukları ya da hastalıklar görmezden gelinebiliyor. Özellikle vajinismus, ereksiyon (sertleşme) bozukluğu, ya da farklı cinsel hastalıklar konusunda bilgi sahibi olmamak, sorunların çözümünü güçleştiriyor. Bu nedenle, cinsellik üzerine psikolojik danışmanlık veren uzmanlarla kaygılarınızı paylaşmanız ve merak ettiğiniz konularda doğru bilgilere ulaşmanız yerinde olacaktır. Duruma karşı farkındalık kazanmak, sorunlarınızın çözümünü de beraberinde getirecektir. 

el ele tutuşan birbirine destek olan bir çift


4- Cinsel Bağımlılık Sorunları

Kişilerin sürekli olarak cinsellik düşünmesi ve bunu gündelik yaşamını etkileyecek kadar hayatının merkezine oturtması sonucu ortaya çıkan rahatsızlıklardır. Bazı kişiler, karşısındakinin kim olduğu, ona karşı bir şeyler hissedip hissetmediği fark etmeksizin cinsel birliktelik yaşamayı alışkanlık haline getirirler. Bu da psikolojik bir sorun olarak değerlendirilir ve çözümü için de bu sorunu yaratan faktörlerin analiz edilmesi gerekir.

Cinsel ilişki bağımlılığının yanı sıra porno bağımlılığı da sık rastlanılan problemlerden biridir. Her iki durumda da cinsel terapi, bağımlı olarak değerlendirilen kişilere büyük ölçüde fayda sağlayabilir. Kişiler, doğru terapiyle tüm yaşamlarını etkisi altına alan bu sorunu çözüme kavuşturarak, hayat kalitelerini artırabilir.


5- Cinsel Uyumsuzluk

Cinsel uyumsuzluk, çiftler arası duygusal birliktelik varken, tensel uyumun yetersiz olması biçiminde tarif edilebilir. Eşler arasında ten uyumunun olmaması, karşılıklı isteklerin uyuşmaması sonucunda cinsel birliktelik sırasında sorunlar yaşanabilir. Çiftlerin birbirine karşı duygu yoğunluğu çok fazla olsa da ten uyumu konusunda sıkıntı yaşayabilmeleri mümkündür.

Bu sorunun çözümüne de cinsel terapiyle ulaşılabilir. Cinsel terapi aracılığıyla, ten uyumunu yakalamanın, karşılıklı talepleri karşılamanın bir yolunu bulabilir, cinsel problemler nedeniyle ilişkinizin zedelenmesi ya da bitmesinin önüne geçebilirsiniz.

Doğru tavsiyelerle, cinsel hayatınızda mutluluğu yakalayın! 

BanaSoor’da psikoloji alanında tecrübeli uzmanlarımızla bire bir görüntülü görüşmeler yapabilir, yol gösterici tavsiyeler alabilirsiniz. Cinsel terapi konusunda uzmanlaşmış psikologlarla online görüşmeler yapmak, kişiye özel tavsiyelere ulaşmanın en iyi yollarından biridir. Hemen buradan uzman profillerimizi inceleyebilir, görüşme talebinizi oluşturabilirsiniz.