Ara
ofiste birlikte raporları incleyen bir çalışma ekibi
16 Şubat 2021
Paylaş
This is the heading for #1
0.00

İş Dünyasında Öne Çıkan Pazarlama Trendleri


2021’de İş Dünyası Hangi Pazarlama Trendlerini Tercih Edecek?

2020 yılında karşı karşıya kaldığımız küresel salgın gündemi dünya çapındaki tüm dinamikleri değiştirdi. Bugün hem bireysel hem de kurumsal olarak pek çok strateji baştan yazılmaya başlandı. 2021 yılında da hayatımıza yepyeni trendler, bakış açıları, davranış ve tutumlar girecek.

Bu değişim süreci iş dünyasını da büyük ölçüde etkileyecek. Özellikle birlikte geçirdiğimiz bu zorlu süreçte iletişim her marka için odak noktası haline gelecek ve pazarlama trendleri de bu doğrultuda yeniden şekillenecek.
Yeni yıl bizi yeni pazarlama trendleriyle tanıştıracak ve bu trendler doğrultusunda kullanıcı ve marka iletişimi büyük ölçüde insan odaklı olarak şekillenecek. Deloitte’un “2021 Küresel Pazarlama Trendleri” raporuna göre iş dünyası bu 7 pazarlama trendine yönelik hareket ederek hem güven inşa edebilecek hem de başarıya ulaşabilecek.

Peki iş dünyasının mutlaka özümsemesi gereken pazarlama trendleri ne olacak? Sağlıklı bir iletişime giden yolda yanımıza alacağımız pazarlama stratejilerine birlikte göz atalım.


1. Amacınıza Odaklanın

Var oluş amacınızı bilerek, hedef kitlenizi ve sunduğunuz hizmeti ulaştırmak istediğiniz kullanıcıyı tanıyarak oluşturacağınız stratejiler size verimli bir pazarlama süreci sağlayacaktır. Amacınıza uygun hareket etmek, büyüyen ve gelişen bir marka olma yolunda sizlere olumlu dönüşler sağlayacaktır. O nedenle önce kendinizi tanımanız, sonra buna uygun pazarlama stratejileri uygulamanız yeni yılda sizi ileriye taşıyacaktır.


2. Çevik Olun, Aksiyon Alın

İçinde bulunduğumuz dijital çağda değişim her marka için kaçınılmazdır. Yeniliklere uyum sağlamak, tüketici alışkanlıklarını iyi gözlemlemek ve hızlı aksiyonlar alabilmek iş dünyasında büyük farklar yaratmanıza yardımcı olun. Hep bir adım ilerisini düşünerek, çeviklik kabiliyetinizi ve algınızı geliştirerek başarı yolunda sağlam adımlar atmanızı sağlar. Anlık dinamiklerin takipçisi olun ve bu dinamiklerin uygulanabilirliğini sağlamak için çaba sarf edin.


3. İnsan Deneyimine Önem Verin

21.yüzyılın pazarlama iletişimi insan odaklı deneyimler üzerine kuruludur. Kullanıcı deneyiminden kullanıcı algısına kadar pek çok şey artık markalar için büyük önem taşıyor. Siz de üretim ve hizmet modellerinizi insan deneyimine yönelik olarak geliştirebilir ve iyileştirebilirseniz bu size büyük fayda sağlayacaktır. Müşteriyle etkileşiminizi de olumlu yönde etkileyecektir.

4. Güven İnşa Edin

Verdiğiniz sözlerin veya müşteriye vaat edilen hizmetin hayata geçirilmesi önümüzdeki dönemde marka güvenilirliği açısından çok daha büyük önem kazanacak. Şeffaflık ve güvenilirlik müşteriler tarafından gittikçe önem kazanırken, bunu kendilerine sunmanız sizin karşı taraftaki marka algınızı güçlendirecektir. Güvenilirlik de başarıyı ve sadakati beraberinde getirecektir.

5. Etkileşimin Gücünü Kullanın

Dijital çağın olmazsa olmaz parçası; etkileşim! Müşterilerinizin ürettiğiniz değer sürecine katılımını sağlamak günümüz iş dünyası için çok kıymetli. İnsan ile temas ettiğiniz, onların da markanız hakkında içerik ürettiği, bu üretim sürecine değer kattığı her bir etkileşim noktasında markanız pazarlama iletişimini en verimli noktaya taşıyacaktır. Müşterilerinizin katılımına değer verin, onları bu katılım için teşvik edin.


6. İş Ortaklıkları ile Markanızı Güçlendirin

Markanızın gücünü iş ortaklıklarıyla artırabilir, yenilikçi bir deneyimin öncüsü olabilirsiniz. Sunduğunuz ürün veya hizmeti farklı bir boyuta taşıyacak ortaklıklarla hem kendinize yeni bir kazanım sağlar hem de müşteriye iz bırakan bir deneyim sunarsınız. İş ortaklıklarını bu dönemde yalnızca bir destek değil aynı zamanda yenilikçi bir yaklaşım olarak değerlendirin.


7. Yetenek ve Kabiliyetleri Öne Çıkarın

Yeni yetenek modelleriyle hem ekibinizi hem işinizi geliştirin. Sürekli değişen ve gelişen dijital dünya dinamiklerine uyum sağlayarak buradaki uygulamaları kendi işinize adapte edebilmek için yeni kabiliyet alanlarının farkında olun. Ve bu alanları ürün ve hizmet süreçlerinize en verimli şekilde uyarlamaya, yeni nesil yeteneklerle her daim kendi işinizi geliştirmeye odaklanın. Yeni şeyler denemekten, yeni alanları keşfetmekten korkmayın.

2021 yılında yeni nesil teknolojileri ve yeni nesil marka algısını yeniden şekillendireceğimiz bir yıl olacak. Ve bu yolda dünya genelinde öne çıkan pazarlama trendleri yardımcı olacak. Siz de bu trendleri iş süreçlerinize dahil edebilir, güçlü bir marka algısı yaratmak ve güvenilirliğinizi artırmak için çalışma planınızı bu doğrultuda oluşturabilirsiniz.

Pazarlama ve iletişim konusuna dair aklınıza takılan soruların cevabına BanaSoor uzmanlarından kolayca ulaşabilirsiniz. Marka danışmanından dijital pazarlama uzmanına kadar işinizi geliştirmenize yardımcı olacak uzmanlarımızla görüntülü görüşmenizi hemen planlayabilir, yeni yıla güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz.